Faez Ehya فائز احیا
در سه نوشته قبلی (اینجا، اینجا و اینجا) از نصب و بوت مستقیم سیستمعامل کروم (Chrome OS) بر روی لپتاپ یا PC برای شما گفتم ولی امروز میخواهم از نصب مجازی (بدون نیاز به بوت و نصب مستقیم) آنهم بنویسم.
اما چرا من اینقدر به سیستمعامل کروم (Chrome OS) علاقه دارم؟
حتماً بارها باکسانی مواجه شدهاید که اظهار میکنند، از کامپیوتر استفاده چندانی نمیکنند و بیشترین استفاده آنها برای چک کردن ایمیلها و یا سر زدن به یک سری از صفحات وب است.
این یعنی کامپیوتر همه زندگی آنها نیست و تنها چیزی که این دسته از مردم احتیاج دارند استفاده از یک کامپیوتر فوقالعاده ساده و سریع است تا از شر مشکلاتی که سیستمعاملهای کامپیوترهای پیشرفته به وجود میآورد، رهایی یابند.
این مسئلهای است که Chromebook با استفاده از سیستمعاملی که برای اجرا در مرورگر Chrome طراحیشده درصدد رفع آن است.
سیستمعامل کروم (Chrome OS) نهتنها یک واسط کاربر فوقالعاده سادهای ست بلکه یک سیستمعامل ساده نیز هست. سیستمعامل کروم (Chrome OS) کامپیوتر و لپتاپ را به یک ابزار اینترنتی تبدیل میکند که در هرزمان در دسترس است. در این نوشته چگونگی کار و راهاندازی یک سیستمعامل کروم (Chrome OS) را در دستگاهتان با استفاده از Oracle VM VirtualBox را میبینید.
سیستمعامل کروم (Chrome OS) واقعاً چیست و چه مزایایی دارد؟
ممکن است زیاد نام این سیستمعامل را نشنیده باشید. چون قضیهاش بهصورت کلی با این سیستمعاملهایی که ما میشناسیم مثل ویندوز، لینوکس و مک متفاوت است.
درواقع سیستمعامل کروم که محصول شرکت بزرگ و نامآشنای گوگل هست، بر پایه فناوری رایانش ابری یا همان Cloud Computing بناشده است و مسلماً برای استفاده از آن باید از اتصال اینترنتی مناسبی برخوردار باشید؛ برنامههای کاربردی موجود در این سیستمعامل نیز بیشتر بهصورت وب اپلیکیشنها هستند (باید بگویم هر برنامهای بخواهید موجود است).
یکی دیگر از مزایایی که این سیستمعامل دارد این است که هنگامیکه شما فایلی را روی آن ذخیرهسازی میکنید، آن فایل با حساب کاربری شما در وبسایت گوگل همسانسازی خواهد شد؛ بنابراین اگر خدایی نکرده کروم بوک (نام لپتاپهایی است که با سیستمعامل کروم عرضه میشوند) شما دزدیده شود و یا بهصورت کلی نابود گردد، هیچ مشکلی نخواهد بود، چون میتوانید با خرید یک کروم بوک دیگر و لاگین بهحساب کاربری خود، دوباره اطلاعاتتان را بازیابی کنید.
شاید شما نخواهید ریسک کنید و بدون تجربه استفاده از سیستمعامل کروم (Chrome OS) پولی برای خرید یک کروم بوک بپردازید، اینجا میخواهم روشی را به شما آموزش دهم که بدون دردسر و بهراحتی بتوانید از این سیستمعامل استفاده کنید.
چطور سیستمعامل کروم (Chrome OS) به صورت مجازی نصب کنید؟
این بار از طریق یک ماشین مجازی این کار را انجام میدهیم.
درواقع روش کار یک ماشین مجازی به این صورت است که یک فضای کاملاً بسته را درون هارددیسک کامپیوتر شما ایجاد میکند؛ بعدازآن شما میتوانید یک سیستمعامل دیگر را درون سیستمعامل فعلیتان اجرا کنید (مثلاً ویندوز XP را درون ویندوز ۷ اجرا کنید).
برنامه ماشین مجازی که ما در این مطلب قصد استفاده از آن راداریم VirtualBox هست که میتوانید از آخرین همین مطلب آن را دانلود کرده و نصب کنید.
پسازاینکه VirtualBox را دانلود و نصب نمودید، نوبت به دریافت فایل نصب سیستمعامل کروم میرسد. (در پایان همین مطلب نیز لینک به صفحه دانلود آن قرار دادهشده است) توجه داشته باشید که پس از مراجعه به صفحه دانلود، نسخهٔ مخصوص Virtualbox را دانلود نمایید.
البته اگر میخواهید کلاً دستگاهتان را بهوسیله فلش درایو با سیستمعامل کروم بوت کنید، میتوانید نسخهٔ USB آن را دانلود کنید. لازم به ذکر است که این نسخه ممکن است خیلی از سختافزارهای سیستم شمارا شناسایی نکند. برای سازگاری بیشتر با سختافزارهای دستگاهتان میتوانید Chromium OS Lime را از پایان همین مطلب دانلود کنید. (آموزشهای اینها را هم میتوانید در همین سایت ببینند)
مراحل کار پس از نصب و راه اندازی Virtualbox
پسازاینکه فایل مربوط به نصاب سیستمعامل کروم دانلود شد، باید فایل VDI موجود در آن را استخراجکنید.
حالا برنامه Virtualbox را بازکرده و روی دکمه New کلیک نمایید تا یک ماشین مجازی جدید ایجاد شود.
در پنجره بعدی باید سیستمعامل موردنظر را مشخص کنید. در اینجا هیچ گزینهای برای سیستمعامل کروم وجود ندارد؛ اما گزینه مربوط به سیستمعامل لینوکس میتواند مناسب باشد.
نامش را ChromeOS (هر نام دیگری!) گذاشته، سیستمعامل را Linux و ورژن آن Ubuntu انتخاب کنید!
در مرحله بعدی باید میزان رم مورداستفاده را برای راهاندازی این ماشین مجازی را انتخاب کنید. این میزان بهصورت پیشفرض روی ۲۵۶ مگابایت است که خیلی کم است.
اگر میزان رم مناسبی در اختیاردارید، میتوانید این میزان حافظه را افزایش دهید تا در هنگام کار با کندی و مشکلاتی ازایندست مواجه نشوید.
صفحه بعدی مربوط به تنظیمات هارددیسک هست. نیازی نیست نگران از دست دادن اطلاعات خود باشید. چون بههیچوجه تغییری در اطلاعات موجود روی هارددیسکتان به وجود نخواهد آمد.
در این صفحه گزینهٔ Use an existing virtual hard drive را انتخاب و سپس از قسمت پایین به محل مربوط به فایل نصاب سیستمعامل کروم رفته و آن را انتخاب کنید ( منظور همان فایلی است که استخراج نمودید و دارای پسوند VDI بود).
بعد روی دکمه Create کلیک کنید.
حالا باید تنظیمات مربوط به اتصالات شبکه را انجام دهید، در غیر این صورت کروم قادر به اتصال به اینترنت نبوده و پیغام no network available را دریافت خواهید کرد.
در پنل سمت چپ VirtualBox روی گزینه Chrome OS راست کلیک کرده و گزینه Settings را انتخاب نمایید.
در پنجره تنظیمات روی گزینه Network که در پنل سمت چپ قرار دارد کلیک کنید. حالا در تب Adapter 1 و در مقابل گزینه Adapter type روی منوی کشویی کلیک کنید تا محتویات آن نمایش داده شود. در بین گزینهها روی Intel Pro / 1000 MT Desktop 82540EM کلیک کنید.
با کلیک روی دکمه OK تغییرات را ذخیره نمایید.
حالا با دو بار کلیک روی گزینه Chrome OS در صفحه اصلی VirtualBox میتوانید سیستمعامل کروم را بوت کنید و تمام، شما موفق شدید.
در نوشته بعدی چگونگی استفاده از سیستم سیستمعامل کروم (Chrome OS) را هم آموزش میدهم.
دانلود VirtualBox 4.2 با حجم ۹۰ مگابایت ( لینک مستقیم )
نوشته آموزش تصویری نصب مجازی سیستمعامل گوگل (Chrome OS) بدون نیاز به نصب مستقیم اولین بار در فـــائـــز پدیدار شد.
from WordPress http://ift.tt/2jOmS7M
via IFTTT
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر